gazi metal

Demir çelik sektörüne yeni soluk

Gazi Metal, Karasu Üretim Tesisleri ile Türkiye demir-çelik sektörüne yeni bir soluk kazandırıyor. 1927 yılında Türkiye`nin ilk demir çelik ithalatını gerçekleştiren şirket, köklü yapısına dinamik ve modern vizyonunu ekleyerek büyümesini sürdürüyor. Son olarak Karasu`da açtıkları tesisle “En düşük maliyetle en yüksek kalite” ilkesine uygun üretim yapıyor. Böylelikle kendi tesisinde kendi çeliğini üreten Gazi Metal, çelik servis merkezi ile dilip, keserek binlerce perakende müşterisine daha hızlı, kaliteli, düşük maliyetli ürünler sunuyor.

“Üretilmeyeni, Beklenen Kalitenin Üstünde Üretmeyi Hedefliyoruz”Gazi Metal Kurumsallaşma, Yatırım ve Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Gazioğlu: “Gazi Metal, “üretilmeyeni üretmek” ve “beklenen kalitenin üstünde üretmek” genel amaçları ile yüksek heyecan ve güçlü inanç ile kuruldu” diyor.Gazi Metal markasının sahibi Gazioğlu ailesi, Türkiye demir-çelik sektöründe 90 yıllık geçmişe sahip, Türkiye’de demir-çelik dendiğinde akla gelen köklü ailelerdendir. Öyle ki ailenin büyükleri; 1927 yılında Türkiye’nin ilk demir-çelik ithalatını gerçekleştirmiş, 1960’lara kadar Mersin ve Kayseri bölgesinde demir-çelik ticareti yapmış ve 1967 yılında İstanbul Gebze’de Türkiye’nin ilk daldırma galvaniz hatlarından birine sahip olan Demir Sac Galvaniz A.Ş’yi kurmuşlardır.

Gazi Metal Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gazioğlu da 1970-1985 yılları arasında bu büyük ailenin üretim sürecine dâhil olmuş ve yönetim kurulunda fabrika müdürü olarak yer almıştır. 1987 yılında ise aile şirketinden ayrılarak kendi markası Gazi Metal’i kurmuş ve demir-çelik sektöründeki aileden devraldığı tecrübesiyle yalnız devam etmiştir.1987 yılında Karaköy Perşembe pazarı mevkiinde ticari faaliyetlerine ithalat-ihracat ile başlayan Gazi Metal, 1998 yılında Gebze’de limanlar bölgesine çok yakın bir bölgede kurduğu çelik servis merkezi ile perakende piyasasında güçlenmiş, 2000 yılında ise aile bireyleri Mehmet Gazioğlu ve Emir Gazioğlu’nun da Amerika’daki eğitimlerini tamamlayarak yönetime dahil olmasıyla artan talebi karşılamak amacıyla kapasite artırımına gidilmiş, kurumsallaşma ve kalite çalışmalarına başlamıştır. Yönetim kapasitesi güçlenen, sistem ve kurumsallaşma çalışmaları ile müşteri taleplerini kısa sürede ve en kaliteli şekilde karşılayan Gazi Metal, sahip olduğu güven, tecrübe ve güçlü yönetim kapasitesi ile 2008 yılında “üretilmeyeni üretmek” sloganıyla üretim kararı vermiştir. 90 Yıl boyunca demir-çelik sektörü ile birlikte anılmış Gazioğlu soy ismi, kurduğu Türkiye’nin en modern ve ileri teknoloji kapasitesine sahip üretim tesisi ile Gazioğlu soy ismini en az bir yüzyıl daha demir-çelik sektörü ile anılmasını sağlayacaktır.

2 Yorum

  • Köşebent Demiri

    demir çelik sektörünün ihtiyaç ve taleplerini yakından takip

  • karasulu

    karasu için çok güzel bir yatırım, çok iyi oldu

  • Bir Yorum Yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir